8 aprilie 2011

de ce nu îmi fac cont de Facebook

Pentru că n-am priceput niciodată dezvăluirile de tipul "gătesc", "sunt la duş", "iubesc şi sunt iubită", "cu fetele la disco", "Aline, ce nebun eşti, ce belea", "mă simt nostalgică" etc. 
Băi, nu mă interesează că tu găteşti, cam pe oricine îl poate duce capu’ la gătit, asta nu înseamnă că eşti olimpic la matematică... Nu mă interesează că tu eşti la duş, nu e nimic anormal în a te spăla! Nu mă interesează că tu iubeşti şi că eşti iubită, e un sentiment normal între oameni normali. Dacă mai punem la socoteală și faptul că nu eşti urâtă beznă, atunci nu se mai miră nimeni că tu eşti iubită… Nu mă interesează că îţi pierzi timpul prin discoteci. Fetele singure bat discotecile în lung şi-n lat. Fetele care au iubit au alt gen de activităţi (plimbări, vizionarea unui film, mersul la teatru, o ieşire la KFC etc). Şi apropo, nu se mai poartă "disco". Acum e "club". E pă Heaven. E pă sistem. Te prinzi? De săracul Alin, Gigel imbecilu', Bulă până la urmă ştim oricum că e nebun din moment ce s-a înhăitat cu tine la “belele”, deci next level! Și cum să crezi că ar putea interesa pe cineva că tu ai melancolii prin suflet? 

Lumea mă întreabă încontinuu, într-un mod exasperant de ce nu îmi fac și eu cont de Facebook. E simplu. Nu mi-aş uploada niciodată poze pe un site de socializare care "e mai tare ca hi5-ul" (numai că hi5-ul era tot o varză murată) ca să vină unu‘ și altu’ să-mi comenteze aberații de genul:
wow… ce mumoasă eşti. la ce te gândeai când ai făcut poza asta? te iubesc, nebună mică! ce nebună eşti! mhhhmmmm… ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place. eşti un înger mic!poza asta te reprezintă. mă iei şi pe mine la tine în pat? ce bengoasă îi foto asta! eşti belea rău! când mă duci la o plimbare cu maşina ta? te gândeai la mine când ai facut poza că de aia zâmbeai aşa. hmmm, ce picioruşe frumoase ai! wow, ce buze ai! cu părul în vânt... o nebună între nebuni! nu te-ai plicti să tot stai aşa? ce ochişori minunaţi ai! îhhhh... îmi place privirea asta perversă. wow, ce te-ai dezvoltat... la piept! eşti ca o păpuşă! mumoasă răuuuuu! ce poziţie ai luat! pup la gagicuţa. câtă energie ai, ce mănânci de arăţi aşa? ce privire senzuală ai! ah, mă omori! iuiiiiii, ce scumpă eşti în poza asta, să moară mama!...

Şi ce e mai important: cum să îţi dai like la propria ta poză? E clar că îţi place (theee), pentru asta ai si urcat-o pe Facebook, nu? Ca să nu mai zic că mă scot din sărite "siropoșeniile" de genul "sunteti cuplul perfect, vă potriviți de minune!" - Jet. Ştiu că mă potrivesc cu el, că d’aia şi suntem împreună :))
Plus descrierile pe care ţi le faci la propriile fotografii: "aici eram cu soţul meu pe o barcă" (văd că doar nu-s chioară), "aici iuby mă pupa" (serios, până nu mi-ai explicat tu chiar nu-mi dădeam seama ce făcea "iuby"), "aici mă gândeam" (Dumnezeu pe pământ! Chiar nu mai am ce să scriu!), "aici dansam" (nu, zău? Am mai văzut și alte dulapuri dansând), "fericită cu iubitul meu" (în mod sigur se observă cu ușurință după rânjetul ăla cât faţa), "frumoasa noastră!!!" (și ea arată fix ca un bărbat)...

Ca să nu mai zic că unora li se pare ceva de sărbătorit zilnic că au o diplomă în mână și un job. Hellooo? E absolut firesc să te angajezi în domeniu după ce îți termini studiile, ce-i așa mare wow la chestia asta? Nu e ca și cum ai salvat tu lumea :)) Sunt miliarde și miliarde de oameni pe planeta asta care fac exact același lucru pe care-l faci și tu. Și nu se bat cu cărămida în piept! Oare chiar așa de greu ți-a fost să termini o facultate de ți se pare extraordinar că ești absolventă de o diplomă în plus față de diploma de liceu? Chiar așa mare e minunea pentru tine că ai un serviciu și că în sfârșit nu te mai întreține maică-ta? Wtf, oameni buni?...

Sinceră să fiu, îndrăznesc să spun că descrierile astea îmi amintesc de perioada când mami cumpăra revista Practic în bucătărie (anii 2000), unde cititoarele pensionare şi cu picioarele în groapă trimiteau câte o reţetă de tort cu poza... câinelui. Sau mai trist - tinerele gospodine trimiteau reţete de mâncare cu poza stră-stră-străbunicii. Frate, picau toate leșinate pe acolo după publicitate ca nuca în perete: aici soţul meu pescuia” (numai că în poză mai erau vreo 4 bărbaţi care pescuiau!)... Mda, ca să nu mai zic că “pup” a devenit “poop”, “eşti” a devenit “ejti” sau “esty”, “te iubesc” a devenit “t `ubex” sau “`ubex la u”. Ce să mai? Adunătură de români agramaţi. Mi-e rău.
Facebook-ul mi se pare penibil la fel cum mi s-a părut netlog-ul, hi5-ul şi celelalte ciuperci apărute după ploaie. Nu-l condamn din moment ce a fost inventat de cineva deștept, dar din grijiile mele pe care (guess what) nu le am, le doresc tuturor să socializeze linistiţi pe site-uri d’astea. Mie îmi place să socializez diferit. Punct.

15 comentarii:

Alexandru spunea...

e prea tare facebook-ul ,nu stii ce pierzi e diferit de hi5,netlog...mai gandeste-te!
bafta!

Tatiana spunea...

De acord cu tine. Bravo!

Anonim spunea...

Acum e “club”. E pă Heaven. E pă sistem. Te prinzi? De săracul Alin, Gigel imbecilu', Bulă până la urmă, ştim oricum că e nebun, din moment ce s-a înhăitat cu tine la “belele”, deci NEXT!

deci ai fost prea tare la faza asta : )))))))
uite, si eu mi-am facut cont de FB si am dat accept la multi oameni fara sa-i cunosc, dar odata m-am trezit ca aia isi puneau poze porno ceea ce pe mine m-a deranjat foarte mult ptr cand a intrat un prieten la mine la friends si mi-a zis ``tu cu astia umbli?``
mi-a cazut fata.. se poate intampla si lucruri mai rele pe FB in afara de comentarii scarboase sau inutile.. oricum super ai scris:> am ras de m-am prapadit:))))

negru pe negru spunea...

#Alexandru,
ideea Facebook-ului o înţeleg, dar mă lasă rece. Poate că nu se compară cu hi5-ul din punct de vedere al evoluării şi al posibilităţilor, dar gândirea în mare parte e aceeaşi.

#Tatiana,
mersi.

#Anonim,
eh, se întâmplă şi la case mai mari. :))

măr Ionatan spunea...

“wow… ce mumoasă eşti. La ce te gândeai când ai făcut poza asta?”
“te iubesc, nebună mică”
“ce nebună eşti =))”
“mhhhmmmm… ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place”
“eşti un înger mic”
“poza asta te reprezintă”
“mă iei şi pe mine la tine în pat?”
“ce bengoasă îi poza asta”
“eşti belea”
“când mă duci la o plimbare cu maşina ta?”
“te gândeai la mine când ai facut poza, d’aia zâmbeai aşa…”
“hmmm, ce picioruşe frumoase ai”
“wow, ce buze ai…”
“cu părul în vânt…”
“o nebună între nebuni”
“nu te-ai plicti să tot stai aşa?”
“ce ochişori minunaţi ai”
“îhhhh... îmi place privirea asta perversă”
“wow, ce te-ai dezvoltat... la piept…”
“eşti ca o păpuşă… mumoasă răuuuuu”
“ce poziţie ai luat”
“pup la gagicuţa”
“câtă energie ai… ce mănânci de arăţi aşa?”
“ce privire senzuală ai… ah, mă omori”
“iuiiiiii, ce scumpă eşti în poza asta, să moară mama”

True! Mi se par idioţi bărbaţii care lasă astfel de comentarii (însă au o scuză şi anume atragerea în pat), dar proaste de-a dreptul femeile care le acceptă.
App, îţi place Ionatan Piroşca?

negru pe negru spunea...

Nu.

AndreiST spunea...

Daaaaa cât îmi place ce ai scris. Achiesez la tot ce ai zis acolo. Am FB, dar în acelasi timp îl consider cea mai buna metoda de pierdut vremea.
Şi cât despre cei care se cred "COOL" dacă nu scriu în romaneşte...NU SUNTETI BĂĂĂĂĂĂĂ! Pentru aştia cred că s-a inventat "nicio" sau "niciun" în loc de "nici o" sau "nici un"

Goinvisible spunea...

Andra! Esti tare! E fainuc FB dar si eu l-am sters =) ... Foarte tare postarea;) FELICITARI! >:D<

negru pe negru spunea...

#AndreiST,
corect! :D :P

#Goinvisible
>:D<

Seemo Feemo spunea...

Poarta fata tricoul!
Sa se vada!! :))
Ii super bullshit facebookul, dar face o gramada de "bani" din nimic:))
Complete and utter waste of time! :*
Hai la Libanez saptamana viitoare sa socializam ;)

Anonim spunea...

sigur fetele ar muri de invidie daca ti-ai face cont de FB. si baietii ar saliva!!

negru pe negru spunea...

Sigur aia s-ar întâmpla. :))

armamortală spunea...

Bună, citește te rog mailul.

Alin spunea...

Dragut post. Am ajuns pe el din google: "de ce nu am cont facebook".
Nu am cont fb. Nu am nevoie.
Totusi, te contrazic putin. Diferenta intre Hi5, la care am fost partas o scurta perioada de timp, si fb este faptul ca fb a ajuns sa iti creeze publicitate gratuita. Lucru util in cazul oricarui fel de activitate ce implica un auditoriu (.. clienti). Pe hi5 nu-si putea face cont tanti nina frizerita. Dar acum, sa fii in top search results pe google cand cauti "frizerie bacau" e un lucru mare; avand in vedere ca nu ai platit nimic.
Exemple mai sunt.
Dupa cum spuneam - folosinte exista in fb. Trebuiesc exploatate. Personal, nu gasesc nimic util in el; deocamdata.
Numai bine!

negru pe negru spunea...

Alin,
n-am pus egal între cele două site-uri de socializare. Am spus deja că FB-ul "poate nu se compară cu hi5-ul din punct de vedere al evoluării şi al posibilităţilor". Aici intră şi doamna frizeriţă dornică de publicitate gratuită. Repet, facebook-ul mi se pare foarte penibil, chiar dacă n-am concluzionat că nu este de folos.

Numai bine şi ţie!